Nordjyske Bank

Produktion og udgivelse af bog

Beskrivelse

18. december 2016 var det præcis 125 år siden, en række fremtrædende erhvervsfolk i Frederikshavn stiftede aktieselskabet Frederikshavns Bank. Banken, som i dag – en stribe fusioner senere – hedder Nordjyske Bank, ville gerne benytte jubilæet til at skabe en samlet præsentation af banken, som efter fusionen i 2015 med Nørresundby Bank nu består af hele otte banker: Frederikshavns Bank, Sæby Bank, Skagens Bank, Folkebanken for Frederikshavn og Omegn, Vendsyssel Bank, Løkken Sparekasse, Øster Brønderslev Sparekasse og Nørresundby Bank.

Et år forinden havde Nordjyske Bank henvendt sig til Wizion, som kom med et oplæg til en historisk bog. Konditionerne blev aftalt, og vi gik i gang med research og interviews til bogen, som bl.a. indeholder en historisk beretning om hvert af de fusionerede pengeinstitutter, en beskrivelse af den seneste fusion, der udviklede sig til lidt af en bankkrig samt et kapitel om Nordjyske Bank af i dag, og hvor den er på vej hen. Endelig er der et stort afsnit med interviews med personer i og omkring banken, som beretter om personlige oplevelser som bankfolk, bestyrelsesmedlemmer og kunder.

Bogen “Nordjyske Bank – 125 års nordjysk bankhistorie” er på 221 sider og trykt i 5.200 eksemplarer. Bogen er uddelt til bankens medarbejdere og bestyrelse samt alle de 3100 aktionærer, der mødte frem til generalforsamlingen i marts 2017.

Du kan se et lille udsnit af bogen her.

Bogen Nordjyske Bank udgivet på Forlaget Wizion december 2016.

Seneste cases

Back to Top